Startpagina! Bertus Aafjes C.S. Adema van Scheltema Gerrit Achterberg Frans Bastiaanse Herman van den Bergh Ad den Besten J.C. Bloem Mies Bouhuys P. C Boutens René de Clercq Max Dendermonde Anthonie Donkers Ida G.M. Gerardt Guido Gezelle Frederik van Eeden Willem Elschot Jan Engelman P.N. van Eyck Jan Greshoff Jacob Israël de Haan Albert Helman W. Hessels Willem van Iependaal H.W.J.M. Keuls J.H. Leopold Hendrik Marsman H. C. Muller Martinus Nijhoff Jan van Nijlen Piet Paaltjens E.J. Potgieter Jan Prins J. Reddingius Albrecht Rodenbach Arnold Sauwen Annie M.G Schmidt Hélène Swarth Albert Verwey Margot Vos Jaqueline van der Waals

Nadat ik zo een vijf en twintig jaar geleden op een veiling toen gevestigd op het Dal in Hoorn een bandonion (of naar later bleek een Duitse concertina) op de kop heb getikt, kon ik twee dingen doen:
a: Ik kon het instrument op een kast zetten
b: Ik kon proberen het instrument wat nog, ondanks zijn eerbiedwaardige leeftijd van ruim honderd jaar, nog in uitstekende conditie stak proberen te bespelen.
Ik koos voor het laatste, wat een hele uitdaging bleek en omdat ik toentertijd geen mens kon vinden die mij daarop wegwijs kon maken heb ik dat eigenhandig en met vallen en opstaan gedaan.

Toen ik eenmaal op enige mate het instrument beheerste rees de vraag,; wat speel ik.
Nu was ik van huis uit opgegroeid met volksliedjes en speelde deze op het instrument, maar het resultaat kon me niet bekoren. Immers hoevelen waren mij voorgegaan en met beter resultaat.
"Maar wat dan," vroeg ik me af en ging op zoek naar onbekender werk om zodoende als eenoog koning in het land der blinden te zijn.
Op mijn speurtochten naar onbekend werk kwam ik teksten tegen die ik leuk vond, maar geen muziek bij was en ik besloot op een goed moment daar dan maar mijn eigen muziek bij te verzinnen

Dat verzinnen ging mij makkelijk af want hoe vaak zong de melodie al door mijn hoofd bij het lezen van het gedicht en hoefde daarbij slechts mijn instrument te pakken of achter de piano te gaan zitten en dan zong ik het al. Overigens kan ik ook dit ook in de tegenwoordige tjd schrijven want het gaat nog steeds zo.